VERKOOP DOOR VERENIGINGEN OF SCHOLEN

Verenigingen, scholen of goede doelenacties organiseren jaarlijks diverse evenementen om hun kas te spekken en meer te kunnen betekenen voor hun leden/leerlingen/vrijwilligers etc. Veel tijd en energie wordt er gestoken in allerlei feesten, barbecues en festivals. Maar helaas valt de opbrengst dikwijls tegen in verhouding tot het geld wat erin gestoken is.
Als u met een gericht plan van aanpak naar Wafels Limburg komt, kunnen we samen een mooie actie opzetten om met een kleine inzet van uw kant een redelijke opbrengst te kunnen generen. Stel, u wilt voor uw sportvereniging of scoutingclub een uitje organiseren en komt naar ons toe om de financiering daarvan rond te krijgen:
Rekenvoorbeeld verkoop van vanille cakewafels:
Per 4 vanille cakewafels kun je € 1,50 à € 2,- verdienen voor uw vereniging, school of goed doel. De meeste organisaties verkopen zo’n 80 vanille cakewafels per lid. Reken dus zelf maar uit: met 100 leden die pakjes vanille cakewafels verkopen, loopt dit al snel op tot een winst van minimaal € 3.000,-!
Maximaal 6.000 stuks per bestelling.

Wilt u als vereniging of school meer informatie, neem dan CONTACT op met de afdeling Wafels Limburg van Bakkerij Rob Janssen

Tips van Wafels Limburg voor een goede Verkoop door verenigingen of scholen of goede doelen:

1. Wat is je doel?
• Wat is je doel waarvoor je geld wil inzamelen?
• Welk bedrag heb je daarvoor nodig?
• Hoeveel wafels zou je dan minimaal moeten verkopen?
• Hoeveel leden/leerlingen/vrijwilligers doen mee met de verkoop?
• Het doel bepaalt vaak ook de wijze van verkoop: huis-aan-huis of op 1 verkooppunt?

2. Kies de datum voor je actie
• Is het voor een groot jubileumfeest? Die datum staat al geruime tijd vast en plan daarvoor terug in de tijd om de acties te ondernemen om je financiering rond te krijgen.
• Wil je rond een feestdag of in een bepaald seizoen iets organiseren, bijvoorbeeld met carnaval of voor het einde van het schooljaar? Hou dan ook rekening met de drukte in de bakkerij in die tijd, het weer of met vele andere acties in je buurt.
• Zo kunnen kleine organisaties hun evenement vaak beter ophangen aan grote acties in hun buurt.
• Bij huis-aan-huisverkoop heb je meer vrijwilligers nodig, maar de opbrengst is vaak veel groter. Hou dan wel rekening dat je de verkopers voldoende tijd biedt om te verkopen en aan de klanten om het te kunnen afhalen.
Tip: Overleg met Rob Janssen jouw planning en haal de wafels minstens een dag vóór beloofde verdeling op.

3. Bepaal je verkoopprijs
Bepaal aan de hand van de inkoopprijs een realistische verkoopprijs. Deze is bijvoorbeeld ook afhankelijk van of de klanten hun bestelde wafels thuisbezorgd krijgen of het ergens moeten afhalen.

4. Hoe ga je verkopen?
• Maak een digitaal en een papieren bestelformulier: de vriendelijkste oplossing voor leden én alle soorten klanten.
• Digitaal bestelformulier: sneller en groter bereik, minder administratie en veiliger.
• Papier: voor de klanten van alle leeftijden die gewoon ouderwets jouw clubkas willen spekken in hun eigen dorp.
• Verkoop via leden en hun vriendenkring: kan effectief zijn door persoonlijke aanpak, maar weinig controle erop en dus groter risico.
• Op 1 verkooppunt, bijvoorbeeld een kraam op een evenement: kan effectief zijn als er veel mensen op afkomen en de investering qua bezetting is nihil.
• Huis-aan-huisverkoop: Vaak zeer effectief, zeker als je je vrijwilligers motiveert en/of beloont. Je kunt om gericht in te kopen het beste huis-aan-huis vooraf laten bestellen en betalen, om achteraf de bestelde wafels uit te leveren.
Tip: Deel je actie online via Facebook, Instagram en e-mail; vraag naar voorbeeldfoto’s!
Tip: Verkoop gericht aan hen voor wie uw doel belangrijk is.

5. Bestelling plaatsen bij Wafels Limburg
Ruim op voorhand is er op basis van richtaantallen een bepaalde prijs afgesproken en de datum van levering. Pas als de uiteindelijke aantallen bekend zijn, kun je de bestelling een week voor afhaling effectief plaatsen. Zodra je tijdens de voorverkoop merkt dat het aantal bestelde wafels meer wordt, neem dan direct contact op met Wafels Limburg om het aantal te verhogen.

6. Bestelling afhalen en afrekenen
Het afhalen van uw bestelde wafels is mogelijk volgens afspraak. Het afrekenen kan op diverse manieren:
• Contant of via pin in de winkel bij afhaling.
• Op factuur, binnen 14 dagen over te schrijven.

 

Wil u meer informatie, neem CONTACT op met Bakkerij Rob Janssen.